Vrienden Evoluon

Fontys


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonOrienterend onderzoek van start

Fontys wil Evoluon gebruiken

Door Jan van Gijzel en Patrick Wiercx

EINDHOVEN – 18 februari 2006

Fontys overweegt serieus het Evoluon in gebruik te nemen. Dat gebeurt op uitnodiging van de gemeente Eindhoven. Een oriënterend onderzoek is ingesteld. Twee leden van de raad van bestuur van Fontys hebben een gesprek gehad met de wethouders Schreurs en Schut.

Fontys heeft daarin laten weten een markant gebouw te zoeken in Eindhoven, zoals dat in Tilburg het geval is met de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De discussie rond de toekomst van het Evoluon loopt al twee jaar. Het gebouw is eigendom van Philips. De bedoeling is dat dat ook zo blijft, zegt een woordvoerder van Philips. De gemeente Eindhoven trekt de kar bij het zoeken naar een gebruiker. Fontys heeft nog geen directe verhuisplannen richting Evoluon. Daarvoor is het nog te vroeg, vindt bestuurslid R. van Elderen. „Het gebouw heeft nogal wat achterstallig onderhoud. We willen eerst weten hoe ze het zit met de beschikbare ruimte en de energiekosten.“

Fontys is door de gemeente gevraagd ’mee te denken’ over de invulling van het gebouw. Van Elderen: „Wij willen het gegeven paard graag in de bek kijken. De gemeente heeft een surprise liggen, maar we weten nog niet precies wat het cadeautje inhoudt.“ Wethouder Schreurs is blij dat een mogelijke oplossing voor het Evoluon in zicht is. „Het is belangrijk dat zo’n gebouw met geschiedenis een toekomst heeft.“ Volgens de wethouder zijn er geen andere kandidaten voor het gebouw. Het onderzoek van Fontys moet over ongeveer een maand klaar zijn.

-----------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 18 februari 2006
-----------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina