Vrienden Evoluon

Voorstel van

Guy Janssen


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonVoorstel Guy Janssen

Support voor Vrienden van het Evoluon

Toen ik een jaar of tien/twaalf was hadden wij met onze school een bezoek gebracht aan het Evoluon (moet denk ik in de beginjaren 80 zijn geweest). Dit heeft bij mij een ongelofelijke interesse opgewekt in alles dat zowat met techniek te maken heeft (zowel elektrisch elektronisch mechanisch … ). Dit heeft vrijwel zeker mijn verdere studie - en beroepskeuzes beïnvloed. Tot op de dag van vandaag kan ik mij nog steeds een aantal proefopstelling herinneren.

Echter vele jaren later, toen in onze woonkamer internet opdook, was mijn verbazing groot toen ik er achter kwam dat deze permanente tentoonstelling niet meer bestond. Sindsdien probeer ik (voor zover als mogelijk) op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen hieromtrent. Via verschillende sites vernam ik ook dat er blijkbaar meerdere mensen onder de indruk waren van het evoluon waaraan ik meerdere goede herinneringen overhoud.

Maar wie weet wordt er straks, dank zij jullie vereniging, wel een vernieuwde versie geboren van deze tentoonstelling (alhoewel hadden de opstellingen van de jaren 70 zeker hun charmes) … en misschien nog wel binnen hetzelfde gebouw? Dat zou nog eens goed nieuws zijn. Ik blijf er in ieder geval op hopen.

Ik blijf het verdere verloop geïnteresseerd opvolgen.

Vriendelijke groeten,

Guy Janssen

 

Naar de top van deze pagina