Vrienden Evoluon

Veiligheid Evoluon


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonEvoluon bevordert brandveiligheid

EINDHOVEN - 12 januari 2007

Het Evoluon neemt maatregelen om de brandveiligheid van het gebouw op orde te brengen. Een deel van de voorgestelde voorzieningen stuit echter op verzet van de Eindhovense monumentencommissie.

Met grote ventilatoren moet bij brand worden voorkomen dat rook binnendringt in het trappenhuis naar de ringen. De voorgestelde roosters in de glazen pui boven de toegangsluifel zijn de commissie een doorn in het oog.

Ook wil de commissie voorkomen dat vier originele deuren in de ingang moeten plaatsmaken voor een brandwerende pui, met het gevolg dat de doorgang halveert. De pui verhoogt de brandwerendheid van dertig tot zestig minuten.

Het Evoluon wil verder het glas in het trappenhuis vervangen door zestig minuten brandwerend glas. Dat kan binnen de bestaande sponningen en is voor de commissie geen probleem.

Een woordvoerder van het Evoluon zegt dat wordt gekeken naar aanpassing van de maatregelen. De roosters van de ventilatoren zouden achter de kolommen kunnen worden geplaatst en zo uit het zicht blijven.

Inspectie van de brandweer heeft geleid tot de voorgenomen maatregelen. De voorzieningen leiden er niet toe dat meer publiek in het gebouw kan worden toegestaan. Op de ringen mogen tegelijkertijd maximaal zeshonderd mensen worden toegelaten.

---------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van vrijdag 12 januari 2007.

---------------------------------------------------------------------------------

 

 

Naar de top van deze pagina