Vrienden Evoluon

Evoluon blijft


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonEvoluon blijft congres- en evenementenlocatie!

25-05-2004

De bestemming van hèt icoon van Philips (en daarmee de stad Eindhoven), het Evoluon, staat weer volop in het nieuws. Vele partijen doen uiteenlopende uitspraken over de toekomst van het huidige World Class Conference Centre annex Evenementen locatie.

Eigenaar Philips Electronics Nederland heeft echter een hele duidelijke visie: het Evoluon blijft de komende jaren haar huidige functie behouden. Philips is tevreden met de resultaten van de bedrijfsvoering. Het eind jaren negentig in moeilijkheden verkerende, Evoluon werd "gered" door het, de meest geschikte toepassing te geven: dat van zakelijk ontmoetingscentrum.

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om de agenda verder uit te breiden met educatief getinte evenementen voor een gerichte doelgroep. De nadruk zal de komende jaren echter onverminderd blijven liggen op het accommoderen van zakelijke bijeenkomsten.

Het Evoluon trekt jaarlijks nog altijd vele tienduizenden, voornamelijk aan bedrijven of associaties verbonden, bezoekers. De unieke locatie, oorspronkelijk geopend in 1966, huisvest nog elke week een keur aan zakelijke evenementen, bedrijfsfeesten, productlanceringen, vergaderingen en speciale vakbeurzen. Onlangs nog heeft Royal Agio Cigars er groots haar 100-jarig bestaan gevierd samen met ruim 2000 van haar collega's relaties.

Het management van het Evoluon is tevens verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het Philips Management Training Centre Groenendael te Hilvarenbeek. Ook hier is het beleid gericht op het faciliteren van de professionele zakenman of -vrouw.

Vooral de gemeente Eindhoven geeft aan terug te willen naar de oorspronkelijke functie van het Evoluon; de educatieve technische tentoonstelling voor een breed publiek. Dat is echter geen haalbare kaart. Om bij te blijven bij de ontwikkelingen in de techniek zou een dergelijke expositie zo ongeveer elke drie maanden moeten worden omgebouwd. In het verleden is reeds gebleken dat dergelijke processen niet rendabel te maken zijn; dat is ook de reden waarom het Evoluon destijds haar deuren sloot.

De huidige functie combineren met een aantal educatieve elementen is echter zeer wel denkbaar. Indien de gemeente of de Stichting Vrienden van het Evoluon meer technologische congressen en activiteiten naar het Evoluon zou willen halen, past dat uitstekend in de huidige bedrijfsvoering van het Evoluon.

Zo huisvest het Evoluon regelmatig de activiteiten van "JetNet", een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, om interesse voor de techniek bij de jeugd te bevorderen, juist door gebruik te maken van het Evoluon als inspirerende omgeving.
Ook de toekomst ziet het Evoluon rooskleurig in. De veelzijdigheid van het pand is enorm. Er is nog zoveel meer mogelijk in en om het Evoluon. Internationale congressen, specialistische beurzen, concerten, veelal een vorm van kennisoverdracht door interactief treffen!

-------------------------------------------------------------------------------------

Gelezen op de internetpagina van het Evoluon www.evoluon.com onder Nieuws

------------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina