Vrienden Evoluon

Gebakken lucht


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonGebakken lucht

Van Ton Jansen aan Jules Ruis

Ik vind dat er dit jaar wel erg weinig activiteit zit rondom het Evoluon. Ik kan er niet langs rijden of het is verlaten.Stichting Brainport zegt dat zij niet voor het vierde kwartaal van 2007 kunnen komen met iets wat op plannen lijkt.

Ondertussen verpietert het Evoluon onder steeds verder oplopend achterstallig onderhoud; wordt elke primitieve vorm van initiatief "iets" met het Evoluon te doen bij voorbaat al afgeschoten en wordt het steeds duidelijker dat Philips het liever van verrotting ineen laat storten dan dat zij het afgeeft, verkoopt of aan derden uitbesteedt (iets waar zij de afgelopen decenia in het bedrijf alleen maar - en nergens anders over - konden praten).

De onmacht van bedrijfsleven en gemeente is opgelopen naar een ten-hemel-schreiend niveau. Precies dat wat westerlingen in dit land met duivels genoegen "de Provincie" noemen. En het is ook niet anders. Praten, praten, en nog eens praten zonder uitzicht, zonder concrete plannen. Onmachtig om iets echt goeds te bedenken of iemand in te huren die het wel kan, maar die men in deze stad de kans niet geeft.

Terwijl - en dat weet ik - jij gevorderde plannen in de kast hebt liggen. Maar ik constateer dat ook de voorzitter van de "Vrienden van het Evoluon" weinig erkenning als gesprekspartner heeft bij de partijen aan tafel.

En zo moddert men maar aan. Met losse flodders kun je geen oorlog winnen. Dus er verandert niks en er gebeurt niks, want er is niemand geinteresseerd.

Vandaag of morgen komt er iemand die er veel geld voor op tafel legt om er een pretpark van te maken en dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd, want Philips heeft alleen belangstelling voor geld, niet meer voor mensen en ook niet voor de toekomst. Alleen geld. Voor aandeelhouders. De wereld is geprivatiseerd. Klaar zijn we er mee. Ik ben blij dat ik er niet meer werk. Ik zou er niet mee kunnen leven.

Ton Jansen,
Vriend van het Evoluon.
 

Naar de top van deze pagina