Vrienden Evoluon

Herstel


Terug naar de index van de Vrienden van het Evoluon'Herstel van educatieve functie'
Stichting wil Evoluon nieuw leven inblazen
Door LUCAS NUCHELMANS

EINDHOVEN, zaterdag 31 januari 2004,

Eindhoven is sinds gisteren met de 'Vrienden van het Evoluon' weer een stichting rijker. De stichting wil de educatieve functie van het Evoluon herstellen. Met eigenaar en exploitant Philips wil ze overleggen hoe dat kan worden gerealiseerd. Ook wil de stichting het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen in de regio en de gemeente Eindhoven bij de plannen betrekken. De kosten van het initiatief zouden voor het overgrote deel door het bedrijfsleven moeten worden gedragen. Inmiddels hebben al een aantal bedrijven en Fontys hun interesse in het project laten blijken.

In de plannen van de 'Vrienden' kunnen (hightech-) bedrijven uit de regio in het Evoluon hun producten tentoonstellen. 'Een belangrijke voorwaarde is dat de exposities ook een duidelijk educatief karakter hebben, waarbij gebruikte techniek en wetenschap worden toegelicht', zegt oud-Philipsman J. Ruis. 'De exposities zijn bedoeld voor bepaalde doelgroepen, uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven en onderwijs.'

Ontwerpen

Naast wetenschap en techniek moet er ook aandacht worden geschonken aan het ontwerpen van producten en aan kunst. De doelstelling en de plannen van de stichting Vrienden van het Evoluon worden op de internet-site http://www.fractal.org toegelicht.
Het initiatief voor het project en de daaruit voortgekomen stichting is ontstaan tijdens een cursus 'Interactief Managen' voor (aankomende) managers en bestuurders uit de regio. 'Als slotopdracht moesten de cursisten een project bedenken waarbij het regionaal bedrijfsleven samen met de gemeente en onderwijsinstellingen intensief konden samenwerken om de regio te promoten', legt Ruis uit. Samen met onder anderen cursusleider J. Iding richtte hij de stichting op. Het uitgewerkte project is inmiddels aan de gemeente aangeboden.
Het Evoluon doet sinds de sluiting voor het grote publiek in 1989 dienst als congrescentrum. Tot die tijd had het Evoluon een publieke functie met exposities over techniek en electronica die jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenlanden trokken.

-------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad d.d. 31 januari 2004

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

Naar de top van deze pagina