Vrienden Evoluon

Huidige Evoluon handhaven


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonJ.P. Stuurstraat in Gastenboek van het ED op dinsdag 3 oktober

Huidige Evoluon handhaven voor eigentijdse techniektentoonstelling

Een uitstekend initiatief van het Eindhovens Dagblad om een aantal top industrielen uit te nodigen om de toekomst mogelijkheden te bespreken van het Evoluon. Terecht gaan de gedachte uit naar de opzet van een nieuwe techniek tentoonstelling.

Dat hier toch behoefte aan is blijkt ook uit de enorme belangstelling afgelopen zondag van de publieksdag van de Technische Universiteit Eindhoven. Er is kennelijk vanuit alle lagen van de bevolking interesse in de techniek in al haar facetten dan wel deze zelf op simpele wijze proefondervinderlijk te ervaren.

Juist Eindhoven dient de kans te grijpen om opnieuw een eigentijds technologisch educatieve tentoonstelling te verwezelijken.

Echter het huidige Evoluon blijft natuurlijk vanwege de opmerkelijke architectuur en opzet juist de ideale lokatie hiervoor. Ik kan mij niet voorstellen dat het huidige Evoluon niet op verantwoorde wijze aangepast kan worden aan de huidige brandweereisen zonder dat karakter van het gebouw wordt aangetast.

Een compleet nieuw ' Evoluon' naast het huidige lijkt mij op dit moment nog iets te vroeg.

Onze Frits Philips, initiatiefnemer van het ' oorspronkelijke' Evoluon zou het zeker waarderen als de tentoonstelling in vernieuwde eigentijdse vorm terugkomt in het gebouw waarvoor het oorspronkelijk is ontworpen.

 

 

Naar de top van deze pagina