Vrienden Evoluon

Hulde


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonStichting Evoluon verdient hulde voor initiatief

Woensdag 4 februari 2004,

Hulde aan de oprichters van de stichting 'Vrienden van het Evoluon'. Succes met het goed gekozen motto, 'De STAD sluit het Evoluon in haar Hart'! Volgens mij is het Evoluon echt 'Eindhovens trots'. Wat betreft de integratie van Science, Technologie, Arts and Design (STAD) als centraal thema wil ik hierbij graag iets aandragen.

Een paar jaar geleden bezocht ik het Sony Center in San Francisco. Dat Sony Center is een vrij toegankelijke presentatie van nieuwe Sony producten. Al die producten werden daar naar hartelust uitgeprobeerd, wat een aantrekkelijke dynamische sfeer maakte. Ik was een beetje jaloers op die sfeer en dacht meteen ook aan Philips. Philips zou iets dergelijks toch ook in grote steden wereldwijd kunnen doen? Daarvoor schoot mij de volgende naam te binnen: 'FEATURING PHILIPS' (of 'PHILIPS FEATURES').
Maar om te beginnen zou Philips zoiets uiteraard eerst in Eindhoven moeten realiseren (en dan misschien toch beter met een pakkende Nederlandse naam?). Het Evoluon lijkt me daarvoor een uitstekende plek. Ik denk overigens dat een vernieuwd Evoluon, zoals de stichting dat voor ogen heeft, een ruim bovenregionale toeristisch-recreatieve betekenis zal hebben. Daarmee lijkt het mij terecht als ook provinciaal en wellicht zelfs nationaal financieel zou worden bijgedragen aan het nieuwe leven van het befaamde Evoluon.


WIM HOLDRINET

-------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad d.d. woensdag 4 februari 2004

-------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina