Vrienden Evoluon

Koppelverkoop


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonVoor zes- tot negenhonderd woningen
Strijp R wordt ook al woonwijk
Donderdag 20 oktober 2005 - EINDHOVEN –

Het fabrieksterrein Strijp R aan de Zwaanstraat in Eindhoven wordt binnen tien jaar ontwikkeld tot nieuwe woonwijk met deels kapitale villa’s. Het terrein zal binnenkort via een veiling door Philips worden verkocht aan een projectontwikkelaar.

Een aantal partijen is gevraagd biedingen op het bedrijfsterrein uit te brengen. Straet-holding van Moeskops en Van de Moesdijk is daar niet bij betrokken, aldus Harrie van de Moesdijk.

Strijp R ligt tussen landgoed De Wielewaal en het Drents Dorp. Het bedrijfsterrein van achttien hectare biedt plaats aan zeshonderd tot negenhonderd woningen. Wellicht is er ook nog ruimte voor kantoren en kleinere bedrijfsactiviteiten. Op het industrieterrein, dat dateert van rond 1950, staan nu honderdduizend vierkante meter aan kantoorgebouwen en verouderde fabrieken. Er werken nog enkele honderden mensen, onder andere voor Enabling Technologies (de vroegere Philips Machinefabrieken) en LG Philips Displays (beeldbuizen).

Op voorspraak van Philips is het plan tot verkoop van het Evoluon gekoppeld aan de verkoop van Strijp R. Voormalig wethouder Pastoor wilde dat Philips aanmerkelijk meer zou bijdragen in de schoonmaak van het vervuilde bedrijfsterrein dan het concern bood. Daarop zijn de gesprekken afgebroken. Nadat de onderhandelingen tussen Pastoor en Hommen waren stukgelopen, heeft burgemeester Sakkers de gesprekken over de herbestemming van het Evoluon weer vlot getrokken met de directeur van Philips Nederland.

------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van donderdag 20 oktober 2005
-----------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina