Vrienden Evoluon

Kraaijeveld


Terug naar de index van de Vrienden van het Evoluon



Oud-voorman metaalwerkgevers gaat Horizon-project leiden

Kraaijeveld ‘blanco’ aan de slag met Evoluon

Eindhoven, vrijdag 22 april 2005

Kraaijeveld gaat de planontwikkeling voor het Evoluon leiden. De oud-voorman van de metaalwerkgeversorganisatie FME-CWM wordt projectleider namens Horizon, het economisch actieplan van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Een half jaar na de instemming door Philips met het idee voor een innovatie-expositie moet de planontwikkeling nu op gang komen. Enkele maanden geleden is besloten het project onder te brengen bij Horizon.

Het regionale bedrijfsleven gaat exposeren in het Evoluon, dat een publieke functie moet krijgen als centrum voor technologie, innovatie en industrie. Philips wil er historische producten laten zien.

Kraaijeveld heeft zich bereid verklaard als voorzitter van de projectgroep te willen optreden.
Hij staat nog ‘helemaal blanco’ tegenover de ideeën voor het Evoluon. “We moeten de eerste vergadering met de betrokken partijen nog hebben. Ik ken Eindhoven goed uit mijn tijd bij de FME, ik ken Philips goed. Het Evoluon ken ik van de periode dat mijn kinderen klein waren”, zegt Kraaijeveld (61), die eind vorig jaar afscheid nam als FMR-voorzitter.

Kraaijeveld is nu onder meer voorzitter van het Deltaplan Bèta-Techniek, van de landelijke Taskforce Vergunningen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van vrijdag 22 april 2005
-----------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina