Vrienden Evoluon

KvK positief


Terug naar de index van de Vrienden van het Evoluon'Hét symbool van technisch vernuft in de regio Eindhoven'
KvK juicht idee herstart Evoluon toe
Eindhoven, zaterdag 22 mei 2004

De Kamer van Koophandel Oost-Brabant is er zeer over te spreken dat de gemeente Eindhoven aanstuurt op een herstart van het Evoluon in samenwerking met Philips, de eigenaar van het gebouw. 'Ongeveer een jaar geleden hebben we dat al eens met een delegatie medestanders ter sprake gebracht bij de gemeente, die daar toen ook al over praatte met Philips', zegt P. Prijt van het dagelijks bestuur van de kamer.

Stimuleren

Prijt is tevens voorzitter van de onderwijscommissie van de Kamer van Koophandel. 'Wij stimuleren het technisch onderwijs in het belang van het regionale bedrijfsleven. We hebben al heel wat initiatieven genomen om het Evoluon daarin weer een functie te geven. Het is hét symbool van technisch vernuft in de regio. Het is voor het onderwijs ook de beste ontdekhoek die je je kunt voorstellen, een mooie plek waar nu weinig mee wordt gedaan.'
'Het Evoluon is bovendien het bekendste gebouw van de stad. Je moet dat uitbuiten om Eindhoven als technologiestad meer op de kaart te kunnen zetten. Een mooier logo hebben we eigenlijk niet.'
De Kamer van Koophandel spant zich nu met haar 'makel- en schakelfunctie' verder in om het bedrijfsleven te enthousiasmeren, aldus Prijt. Een herstart van het Evoluon is niet mogelijk zonder financiële steun van het bedrijfsleven.

Vrienden

Bij de stichting Vrienden van het Evoluon heeft zich inmiddels een vijftal bedrijven en organisaties aangemeld dat wil fungeren als motor van het 'herrijzend Evoluon', meldt voorzitter J. Ruis van de stichting. Het gaat onder meer om Fontys Hogescholen en de Koninklijke Landmacht.
De stichting laat volgens hem 'met stilzwijgende instemming van Philips' onderzoeken of er in de regio meer steun is te vinden voor het idee om de koepel van het Evoluon in te richten als expositieruimte voor regionale high-tech-producten. Daarbij wordt met name ook onderzocht in hoeverre er bereidheid is om geld te geven voor de exploitatie van een vernieuwd Evoluon.

-------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 22 mei 2004

-------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina