Vrienden Evoluon

Nee Toch !


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonIngezonden brief van Ton Jansen in ED van 20 februari 2006

Het Evoluon in handen van Fontys ?

Nee Toch !

Afgelopen zaterdagmorgen werden wij door het ED zwaar verrast met het bericht dat ons geliefde Evoluon nu weer het speelballetje van een Eindhovense wethouder en een Fontys BoBo geworden is. Kennelijk heeft wethouder Schreurs iets 'ondergronds' geregeld waar wij totaal geen benul van hebben. Of dat zo maar even kan. In het gewraakte artikel wordt met geen woord gerept over het lopende klankbord-onderzoek, noch over enige inbreng van de "Vrienden van het Evoluon" als afgesproken. Mogen wij even ?

Ik stel mij voor dat - als het Evoluon in de handen van Fontys valt - er zeker geen activiteiten meer zullen worden georganiseerd zoals wij - vrienden van het Evoluon - voor ogen hebben in het kader van het opnieuw in de openbare belangstelling brengen van het Evoluon met het oog op het interesseren van jeudige generaties voor techniek. Want dat zal - aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid - zeker niet de beoogde doelstelling van Fontys zijn.

Het lijkt er meer op dat de gemeente Eindhoven eindelijk iets of iemand heeft gevonden die hen van een "probleem" afhelpt waar ze al een aantal jaren mee zitten, omdat Philips ook niet echt meewerkt. Of is er gewacht op het vescheiden van Meneer Frits ?

Ik vrees dat we samen de bres weer op moeten. En geloof maar dat we dat zullen doen. Dan hebben wij voor wethouder Schreurs ook nog wel een "cadeautje".

Ton Jansen
"Vriend van het Evoluon"

 

Naar de top van deze pagina