Vrienden Evoluon

Nieuwsbrief 13


Terug naar de index Nieuwsbrieven voor de Vrienden van het EvoluonStichting “Vrienden van het Evoluon”

Nadere informatie: VriendenEvoluon@fractal.org Tel. 0499 47 10 55

Nieuwsbrief nummer 13 d.d. 10 januari 2006

Geachte Vriend van het Evoluon,

Dit is de dertiende nieuwsbrief bestemd voor de Vrienden van het Evoluon. Onderstaand treft u een persbericht aan zoals dat door de projectleiding van het Horizon Evoluon-project is verspreid.

PERSBERICHT

Brainport-project Evoluon van start

Eindhoven, 22 december 2005

Recent is van start gegaan het Brainport-project Evoluon (voorheen Horizon).

Doel van dit project is een verkenning van de mogelijkheden, haalbaarheid van en wijze waarop het Evoluon ook in de toekomst een functie als een icoon voor technologie, innovatie en industrie kan vervullen.

De klankbordgroep voor dit project is als volgt samengesteld:

- Arie Kraaijeveld, projecteigenaar en voorzitter.
- Theo Schut, projectleider,
- Nienke Meijer,
- Jos van der Vegt,
- Pier Holtrop,
- Simon Rozendaal,
- Theo van der Raadt
- terwijl namens het Brainport projectbureau Elies Lemkes-Straver aan de bijeenkomsten van de klankbordgroep deelneemt.

De planning van de klankbordgroep (met de werktitel Evoluon Technology Experience) is in het voorjaar van 2006 de eerste resultaten te presenteren.

---------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie.

nadere info: Arie Kraaijeveld, tel. 0653362103 of Theo Schut, tel 0620004195

---------------------------------------------------------------------------------------

Naar aanleiding van het op 10januari 2006 verspreide persbericht bereikten ons vragen over de achtergronden van de leden van de klankbordgroep van het Brainport-project Evoluon. Via internet is wat informatie verzameld die u onderstaand aantreft.

Over de achtergronden van de heer Arie Kraaijeveld, de projecteigenaar, informeerde ik u eerder al uitvoerig. Hij is voormalig voorzitter van de metaalwerkgeversvereniging FME-CWM. Hij woont in Haarlem en besteedt enkele dagdelen per maand aan het Evoluon-project. Zie: www.fractal.org\Vrienden-van-het-Evoluon\Kraaijeveld.htm

Theo Schut, de projectleider, is voormalig directeur van de N.V. REDE te Eindhoven. Daarna was hij een aantal jaren directeur van een bouwbedrijf in Rotterdam. Hij is thans zelfstandig adviseur. In die laatste rol verleent hij enkele dagen per week zijn diensten als projectleider van het Evoluon-project.

Alle andere leden van de klankbordgroep zijn parttime lid. De klankbordgroep komt circa elke twee maanden een dag/dagdeel bijeen.

Nienke Meyer is directeur van het Eindhovens Dagblad, behorende tot het Wegener concern. Nienke is ook projecteigenaar van het Horizon-project Technific-Techniekdagen met als doel: kinderen van basisschool en voortgezet onderwijs te laten kennismaken met toegepaste technologieën en zodoende enthousiasmeren voor studie en werk in de techniek.

Jos van der Vegt is algemeen directeur van het evenementencentrum Ahoy Rotterdam.

Pier Holtrop is directeur financiele en algemene zaken van het attractiepark de Efteling te Kaatsheuvel.

Simon Rozendaal is wetenschapsredacteur van Elsevier.

Theo van der Raadt is voorzitter van de directie van de Koninklijke Ahrend, producent (Sint-Oedenrode) en verkooporganisatie van kantoormeubelen en kantoorartikelen. Theo is tevens bestuursvoorzitter van Premsela, de stichting voor Nederlandse vormgeving te Amsterdam.

Elies Lemkes-Straver is directeur van het Brainport-projectbureau van het Samenwerkingsorgaan Regio Eindhoven (SRE) en neemt namens dit bureau deel aan de bijeenkomsten van de klankbordgroep.

Met vriendelijke groet,
Jules Ruis.
Voorzitter Stichting
Vrienden van het Evoluon
 

Naar de top van deze pagina