Vrienden Evoluon

Nieuwsbrief 14


Terug naar de index Nieuwsbrieven voor de Vrienden van het EvoluonStichting “Vrienden van het Evoluon”

Nadere informatie: VriendenEvoluon@fractal.org Tel. 0499 47 10 55

Nieuwsbrief nummer 14 d.d. 23 februari 2006

Geachte Vriend van het Evoluon,

Dit is de veertiende nieuwsbrief bestemd voor de Vrienden van het Evoluon.

Afgelopen zaterdag 18 februari 2006 hebt u in het Eindhovens Dagblad uitvoerig kunnen lezen over plannen van de gemeente Eindhoven (wethouder Schreurs) en Fontys Hogescholen (lid CvB Jan Houben).

www.fractal.org/Vrienden-van-het-Evoluon/Fontys-1.htm
www.fractal.org/Vrienden-van-het-Evoluon/Fontys-2.htm

De ontwikkelingen staan haaks op de activiteit van de Horizon Evoluon-projectgroep (onder leiding van Arie Kraaijeveld) waarover ik u in januari j.l. berichtte. Resultaten van deze projectgroep zijn in het voorjaar te verwachten.

Ik heb afgelopen weekend namens de Stichting Vrienden van het Evoluon de redactie van het ED middels een ingezonden brief op de tegenstrijdigheid gewezen.

www.fractal.org/Vrienden-van-het-Evoluon/Verkeerde-been.htm

Ik heb afgelopen weekend Mary-Ann Schreurs en Jan Houben om nader overleg verzocht. Ik heb tevens Harry Hendriks en Arie Kraaijeveld om een reactie gevraagd. Harry Hendriks heeft mij laten weten door de berichtgeving onaangenaam verrast te zijn, aangezien immers een Horizon Evoluon-projectgroep aan het werk is.

Na enig gestoei met de redactie van het ED over het plaatsen van mijn ingezonden artikel hebben we uiteindelijk toch weer wat bereikt. De kritiek vanuit onze stichting op de Fontys-plannen inzake het Evoluon zijn door het ED gehonoreerd met twee redactionele artikelen in het ED van donderdag 23 februari 2006.

Jan van Gijzel: www.fractal.org/Vrienden-van-het-Evoluon/Verzet.htm
Paul Kokke: www.fractal.org/Vrienden-van-het-Evoluon/Adrenaline.htm

Bovendien ben ik gebeld door wethouder Mary-Ann Schreurs met de mededeling dat de door haar gezochte publiciteit was bedoeld om de Horizon Evoluon-projectgroep eens tot wat meer spoed en duidelijkheid aan te zetten. In die zin is zij dus in haar opzet geslaagd. Projectleider Theo Schut doet in het stuk in het ED van 23 februari 2006 uitspraken waarmee wij als stichting bijzonder verheugd zijn.

N.a.v. de Fontys-verhalen hebben we bij de kennisinstellingen (TU/e, Fontys, ROC, Design Academy) gevraagd zich te verenigen en gezamenlijk te bezien hoe zij met name de educatieve functie in het hernieuwde Evoluon kunnen verzorgen. Samen met het bedrijfsleven lijkt dan een schitterende oplossing voor het Evoluon in het verschiet.

We houden u weer van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Jules Ruis.
Voorzitter Stichting
Vrienden van het Evoluon.
 

Naar de top van deze pagina