Vrienden Evoluon

Poetsbeurt koepel


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonEvoluon wacht grote poetsbeurt

EINDHOVEN -18-04-2007

Corrie de Leeuw

Voor de zomer van 2007 zal het Evoluon zeker gepoetst zijn. Want als het toeristenseizoen begint, moet Eindhovens belangrijkste visitekaartje toch zeker weer spic en span zijn, vindt ook Evoluon-directeur Hans den Dekker. „Het schoonmaken van het Evoluon is vreselijk kostbaar. We zitten nog in de fase van de offertes en we willen niet over een nacht ijs gaan.”

Inmiddels is het al wel tien jaar geleden dat het Evoluon grondig gepoetst werd. Het is dus wel hoog tijd. „Eigenlijk had dat vorig jaar al moeten gebeuren”, zegt Den Dekker. „Maar we willen dat het duurzaam gebeurt. Er moet een soort coating op het dak komen, zoals ook wel gedaan wordt bij zeilboten. en dan heb je het toch over een bedrag van vele tienduizenden euro’s.”

De vaste lasten van een gebouw als het Evoluon zijn toch al enorm, vertelt Den Dekker, „vooral de energierekening in de koepel is gruwelijk hoog.”

Philips studeert op een renovatieplan waarbij de ‘houdbaarheid’ van het Evoluon vergroot wordt. De manier waarop de buitenkant van de koepel schoongemaakt wordt, maakt daar deel van uit. Voor het poetsplan heeft Philips de gemeente Eindhoven ook om een bijdrage gevraagd. Dat kan omdat het hier een gemeentelijk monument betreft. De gemeente zal de aanvraag binnen twee maanden beoordelen, aldus een woordvoerster.

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.eindhovensdagblad.nl/eindhovenstad/article1325046.ece

---------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina