Vrienden Evoluon

Raad in debat


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonRaad Eindhoven gaat in debat over Evoluon
Op initiatief van CDA staat Evoluon op politieke agenda.

EINDHOVEN – woensdag 25 april 2007

Op zeer korte termijn gaat de Eindhovense gemeenteraad in debat over de meest recente plannen voor het Evoluon van de commissie-Kraaijeveld. De politiek moet zich dan uitspreken over de ideeën die er voor een Evoluon-nieuwe-stijl leven èn over de hoogte van een eventuele financiële bijdrage van de stad aan de realisatie van de plannen. Dit is maandagmiddag besloten in de commissie bestuurlijke en economische zaken. Een datum voor het debat is nog niet geprikt.

De commissie- Kraaijeveld heeft eind januari geadviseerd het Evoluon niet alleen te gebruiken als conferentiecentrum, maar het markante gebouw ook te gaan benutten als tentoonstellingsruimte. Bedrijfsleven en kennisinstellingen uit het hele land zouden er de nieuwste technologie kunnen laten zien, aan zowel jongeren als de professionele markt.De commissie-Kraaijeveld heeft berekend dat hiervoor een basisinvestering van vijftien miljoen euro nodig is.

De beoogde partners zouden dit bedrag moeten ophoesten. Naast het regionale bedrijfsleven en de gemeente Eindhoven worden in het rapport Kraaijeveld onder meer TNO Industrie, TU/e, Fontys en het ROC als partners genoemd. Momenteel onderzoekt de Stichting Brainport of er bij deze partners draagvlak voor de plannen is en hoeveel geld de beoogde partners in het project willen bijdragen, zo heeft burgemeester Sakkers maandag aan de raadscommissie gemeld.

De Eindhovense politiek heeft zich nog nooit uitgesproken over een nieuwe toekomst van het Evoluon. Op initiatief van CDA-raadslid M. Houben en met steun van de PvdA is het onderwerp nu op de politieke agenda gezet.
Stichting Brainport onderzoekt financiële haalbaarheid van de plannen voor een Evoluon-nieuwe-stijl. De politiek vindt het de hoogste tijd voor een debat.

Powered by TECNAVIA Copyright (c)2007 Eindhovens Dagblad 25/04/2007

 

Naar de top van deze pagina