Vrienden Evoluon

Evoluon terug naar de mensen


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonBurgemeester Sakkers:

Evoluon moet terug naar de mensen
Eindhoven, zaterdag 26 juni 2004

Wat er ook met het Evoluon gaat gebeuren, het moet terug naar de mensen. „Als een bus Japanse toeristen er stopt, moeten die naar binnen kunnen en iets te zien krijgen.“.

Dat bepleit Eindhovens burgemeester A. Sakkers. „Het is een prachtig icoon en daar moeten we wat mee doen.“ De gemeente is een gesprek gestart met huidig eigenaar Philips over mogelijkheden van het beeldbepalende gebouw.

Maar Sakkers verwacht niet voor 2006 uitsluitsel. „Philips wil eerst tijd om zelf de zaken en mogelijkheden op een rij te zetten.“ Dat is meteen ook het enige geluid dat Philips zelf over het huidige congrescentrum laat horen: „Wij bestuderen mogelijke opties“, heet het.

Het Evoluon is gesprekonderwerp sinds minister Brinkhorst (Economische zaken) onlangs zei dat er iets met het gebouw moet gebeuren. Wethouder M. Schreurs was het daar zo mee eens dat ze dreigde dat ’we het desnoods zelf opkopen’. Die plannen toomt Sakkers nu in met een duidelijk „Dat is niet aan de orde.“

De veelgehoorde suggestie dat het bedrijfsleven de schotel zou moeten gebruiken voor productpresentaties, zodat het een uithangbord wordt voor de hoogstaande technologische industrie, wordt door de grootste namen afgewezen. „Wij ontvangen onze gasten zelf wel“.

Wim van der Leegte, directeur van de VDL-groep, ziet wel mogelijkheden, al wil hij het groter zien: „Niet beperken tot Eindhoven, maar de kennisindustrie van heel ZO-Nederland erbij betrekken.“

Sakkers ziet het liefst alle opties verenigd. „Het moet multifunctioneel worden, en de deuren moeten open.“

-------------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 26 juni 2004

------------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina