Vrienden Evoluon

Karien van Gennip


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonStaatsecretaris Karien van Gennip

draagt het Evoluon een warm hart toe

Jules Ruis verzocht in november 2005 staatssecretaris Karien van Gennip zich aan te melden als Vriend van het Evoluon. Van haar woordvoerder werd het volgende antwoord ontvangen:

Beste Jules,

De staatssecretaris is bezig met haar laatste loodjes voor haar zwangerschapsverlof. Waarschijnlijk blijft je verzoek - dat hierbij is ingenomen- nog even liggen. Ik hoop dat hiervoor begrip bestaat.

Met vriendelijke groet,

Aletta Bos
Woordvoerder sts Van Gennip

-------------------------------------------------------------------------------------------

Jules Ruis regaeerde hierop met de volgende tekst:

Beste Alette,

Dank voor je bericht. Natuurlijk heb ik begrip voor de 'positie' van de staatssecretaris. Maar het is juist in het belang van haar nieuwe kindertjes dat we in Zuidoost-Brabant het Evoluon herpositioneren als icoon van Technologie, Innovatie en Industrie, de portefeuille van Karien van Gennip. Nu Arie Kraaijeveld de inhoudelijke invulling aan het Horizon Evoluon-project aan het geven is, lijkt het mij van vitaal belang dat Karien zich nog voor haar zwangerschapsverlof aanmeldt als Vriend van het Evoluon. Misschien dat ik je derhalve mag verzoeken mijn vraag een dezer dagen alsnog onder haar aandacht te brengen.

Met vriendelijke groet, Jules Ruis.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Op 21 december 2005 kwam het antwoord van woordvoerder van de staatssecretaris:

Geachte heer Ruis,

Ik heb uw verzoek inmiddels laten beoordelen. Daaruit volgt dat het voor kabinetsleden niet langer opportuun is om hun naam te verbinden aan dit soort initiatieven. Hoe waardevol uw initiatief door staatssecretaris ook wordt geacht, het is voor haar niet mogelijk om officieel tot de Vrienden van het Evoluon toe te treden. Zij draagt -zoals u weet- het Evoluon desondanks een warm hart toe.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Aletta Bos
woordvoerder staatssecretaris Van Gennip

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina