Vrienden Evoluon

Voorstel Hofmans


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonIngezonden brief van Jan Hofmans in ED d.d. 2 februari 2007

Philipsmuseum in Evoluon

Het artikel van dinsdag behandelt de mogelijkheden om het Evoluon bezet te krijgen volgens de adviezen van de commissie Kraaijenveld. Het is onbegrijpelijk dat men alleen maar mikt op zaken die misschien iets zouden kunnen gaan betekenen voor de toekomst, maar die zich nog moeten bewijzen of het allemaal wel iets wordt. Een beeld wat we kennen uit vroeger dagen.

De zaken die bewezen hebben dat ze iets voor Philips en Eindhoven betekend hebben om te komen tot wat het concern nu is, staat op nog geen 5 kilometer van het Evoluon verwijderd. Op industrieterrein de Hurk staat in een afgelegen fabriekshal een aantrekkelijke verzameling van apparatuur uit het creatief en technisch rijke verleden van Philips tentoongesteld.

Frits Philips, de bouwheer van het Evoluon, mocht tot op zeer hoge leeftijd graag in het Philipsmuseum vertoeven.

Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat de denktank dit aspect niet meegenomen heeft om de prestaties uit een ver tot een recent verleden een waardiger plaats dan nu toe te kennen. M.i. leent het Evoluon zich daar uitstekend voor. Uiteindelijk is meestal iedere nieuwe ontwikkeling een extrapolatie uit het verleden.

Het begrip voor nieuwe genoemde zaken zal meer ontzag inboezemen als men ook kan zien wat er vooraf gepresteerd is.

Kortom: het Philipsmuseum hoort in het Evoluon, zeker uit educatief oogpunt.

Jan Hofmans
Nuenen.

 

Naar de top van deze pagina