Vrienden Evoluon

Wéér half werk


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonTon Jansen in ingezonden brief aan ED en op zijn eigen weblog

(http://www.dse.nl/node/view/951)

Wéér half werk

Wederom van verbazing van mijn stoel gevallen. ED meldt dat onlangs de Eindhovense Top-industriëlen bijeen kwamen in het Evoluon voor een ronde tafelgesprek over de toekomst van het Evoluon. Een lofwaardig initiatief en tegelijk wéér half werk. Waarom niet onder auspiciën en voorzitterschap van de voorzitter van de stichting “Vrienden van het Evoluon” de heer Jules Ruis? Het is toch veel verstandiger om juist bij zo’n samenkomst deze mensen alle reeds gebundelde plannen en kennis via hem voor te leggen.

Er kwam dus weinig tot niets uit. Zonde van de tijd. Een korte opsomming van wat er eigenlijk allemaal niet meer kan en mag (max. 600 bezoekers per dag) - iets waar vroeger niet zo moeilijk over werd gedaan (probleemloos 2000 man per dag) - en de verklaring dat die 600 man per dag het Evoluon niet rendabel kan laten draaien. Als dat werkelijk zo is, zie ik weinig toekomst voor alle leuke plannen die we met z’n allen kunnen bedenken voor het “oude” Evoluon.

En nou komen ze dus met het idee om er een “Nieuw-Evoluon” naast te gaan zetten, waar dus wél enkele duizenden mensen in mogen. En we willen toch juist het “Oude” Evoluon nieuw leven inblazen en het gèèn onderdeel laten zijn van een nieuw technisch pretpark ?

Feit is wel, dat ze - met z’n allen - het er wel over eens zijn, dat er in ieder geval IETS moet komen om techniek weer aantrekkelijk te maken voor de komende generaties technici. Daartoe blijken de grote jongens allemaal hun eigen etalage reeds te hebben ingericht. Blijkt.

En weer geen woord over het Horizon-Project. Volgens mij zijn die er ook buiten gelaten. Echt Eindhoven, alles half.

Ton Jansen
“Vriend van het Evoluon”

 

Naar de top van deze pagina