Vrienden Evoluon

Zomerexpositie


Terug naar de index van de Vrienden van het EvoluonZomerexpositie in Evoluon gaat niet door
Financiering en bemensing attracties dit jaar niet haalbaar.

door Peter Scholtes, EINDHOVEN – 21 maart 2007

De voor komende zomer geplande techniektentoonstelling voor de jeugd in het Evoluon in Eindhoven is door de gemeente afgeblazen. Volgens een gemeentewoordvoerster heeft extern onderzoek uitgewezen dat de financiering en bemensing van de attracties op korte termijn geen haalbare kaart zijn. „Het zou minimaal driehonderdduizend euro kosten als je met vrijwilligers werkt en die mensen zouden nu nog moeten worden gevraagd. We bekijken of het plan voor 2008 wel is te realiseren”, aldus de woordvoerster.

De techniektentoonstelling is een initiatief van een groot aantal partijen, onder meer Fontys en Technific, en ook Evoluon-directeur H. den Dekker is erbij betrokken. De Eindhovense kunstenaar Hugo Vrijdag zou voor een belangrijk deel van de attracties zorgen. Hij werkt aan een vervolg op zijn project De Uitvinders dat in 2005 in het stadhuis te zien was. Vrijdag wil zijn expositie nu alsnog in het najaar onderbrengen op Strijp S.

Wat de definitieve invulling van het Evoluon wordt, wordt pas eind dit jaar duidelijk. Volgens de studiecommissie-Kraaijeveld zouden aan het Evoluon als conferentiecentrum nevenfuncties kunnen worden toegevoegd. Zoals een techniekcentrum, om kinderen enthousiast te maken voor techniek, en productpresentaties van het regionale bedrijfsleven. De Stichting Brainport moet dat plan nader uitwerken en onderzoeken wie er financieel aan wil bijdragen. Eind januari zeiden Philips en de gemeente dat ze voor de zomer duidelijkheid wilden scheppen over de financiële haalbaarheid. Inmiddels is dat uitgesteld tot ‘ in het vierde kwartaal’, zo blijkt uit antwoorden van B en W op raadsvragen van het CDA.

Over de stand van zaken van het onderzoek wil de Stichting Brainport niets meedelen.

----------------------------------------------------------------------------------------

Gelezen in het Eindhovens Dagblad van woensdag 21 maart 2007.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Naar de top van deze pagina